Robuuste metamorfose hoek Molenstraat Zundert vergt iets langere inzagetermijn

Posted :
27 september 2021
Posted :
Albus
Share :

ZUNDERT – Wie in Zundert vragen of opmerkingen heeft over het complex dat op Molenstraat 91,93 en 95 verrijst, kan die ook na volgende week nog kwijt.

Op de plaats van Marzac & Bakx aan de Molenstraat komt nieuwe bebouwing. Nu is er één winkel gevestigd met erboven twee appartementen. Na een metamorfose is dat één winkel met elf appartementen. Voor de bewoners worden op eigen terrein parkeerplaatsen aangelegd.

Fraaiere entree

De gemeente Zundert juicht het plan toe. De locatie markeert de centrumentree vanuit de Prinsenstraat. De huidige bebouwing heeft niet zo’n fraaie uitstraling. Met wat nu in de pen zit, wordt de hoek opgekrikt, meent de gemeente.

Dat er een extra bouwlaag komt, en het pand straks bijna de tien meter aantikt, vindt Zundert geen bezwaar. Een wat robuuster gebouw misstaat niet op die plek.

Week inzage

Omwonenden kennen het plan, hebben al eens een bijeenkomst gehad. Omdat de bouw binnen het bestemmingsplan valt, zijn er weinig procedures nodig om het licht voor de komst op groen te zetten. Toch liggen de bouwtekeningen volgende week een week ter inzage in de showroom van Marczak & Bakx.

Ine Timmers van Dorpsbelangen vindt dat wat kort. ,,Iedereen moet de kans krijgen er vragen over te stellen en opmerkingen over te maken. Belangrijk: want als vooraf al is in te springen op eventuele vragen, voorkomt dat lange procedures achteraf.”

Wethouder Patrick Kok is het met haar eens. Hij zet zich ervoor in dat bewoners van Zundert ook na volgende week nog met de ontwikkelaars in gesprek kunnen.

Bron: BN De Stem | Edine Wijnands 15-05-20, 17:00